lunes, 28 de octubre de 2013

“A experiencia Dcmista consolida o liderado” Vet.ArsCanis 1-2 DCM

Nova vitoria do equipo rosiña nesta 4ª xornada de liga que consolida a candidatura do equipo a estar na pelexa cos mellores. O equipo superou un chanzo máis no longo camiño da 2ª división, nesta ocasión coa dificultade engadida que supón sempre xogar en un campo pouco habitual e de dimensións moi reducidas; o fixo sen grandes alardes, co xusto e necesario, sacando novamente a máxima rendabilidade posible ós seus goles. Ao igual que a pasada xornada o equipo puido e debeu sentenciar moito antes o encontro e acadar un resultado máis amplo, pero errou en ataque e novamente permitíu manterse no choque ao equipo rival, que nos últimos minutos meteu o medo no corpo á bancada Dcmista con porteiro xogador sobre o campo. Pero a experiencia que teñen xa os nósos nesta competición estalles permitindo sacar estes bos resultados incluso cando o xogo non é todo o fluído que debera e cando os goles non chegan e algún que outro erro defensivo sae a relucir. Chega co posicionamento táctico (incluso con desaxustes que non se pagan tan caros na 2ª división como na 1ª) e co peso que teñen no campo os xogadores máis veteranos do plantel na competición.

Unha vez máis o equipo comezou mandando no xogo. Dominaba e tiña ocasións, pero as dimensións do campo facilitaban moito a defensa do equipo rival. Así transcorreu case toda a 1ª metade, con algún que outro altibaixo no que Jorge tivo que intervir, pero con moito maior peso ofensivo do DCM que non foi quen de traducilo en goles. 0-0 ó descanso.

A segunda metade comezou con máis do mesmo, boas ocasións nos instantes iniciais que novamente marchaban ao limbo. Pero nunha delas chegaría o ansiado gol. Sería tras un saque de banda en campo rival, tralo que Pani cun gran movemento conseguía chegar a liña de fondo e poñer un pase da morte que Emi remachaba no segundo pau. Gran gol e o máis difícil semellaba feito. 0-1.
Non baixou a intensidade o equipo e seguíu dominando. Noutra chegada, Yago estrelaba un potente disparo no longueiro no que parecía unha nova ocasión desperdiciada, pero en segunda xogada aparecería Xmon para anotar o 2º do equipo e o seu 2º gol na tempada tras un disparo que tamén petaría no poste da porta rival. 0-2.
O encontro semellaba encarrilado, pero nunha acción individual sen aparente perigo, un atacante do Clínica Veterinaria Ars Canis. sacaba un potente disparo cruzado que sorprendía a todos e reducía distancias no marcador 1-2.
Quedaban minutos por diante e o rival incorporou ó seu porteiro ó ataque en varias xogadas. O DCM non titubeou e mantivo a compostura o que impedíu claras ocasións rivais. Co pitido final os afeccionados respiraron tranquilos.

Agora toca parón por ponte festiva; agardemos que non afecte á dinámica positiva de resultados.

Despedímenos ata o regreso da competición na fin de semana do 9-10 de Novembro. Un cordial saúdo.