lunes, 14 de octubre de 2013

“Punto amargo na festa do Dcmismo” DCM 2-2 Caf.Zaida

Día importante na historia dcmista este domingo 13 de outubro de 2013; non polo resultado acadado nin por ningún outro aspecto meramente deportivo, senón porque o clube conseguíu reenganchar de novo a unha afección aparentemente recuperada do mazazo do descenso. Favoreceu o horario, o tempo climatolóxico e o pavillón, pero o importante foi que os seareiros igualaron ou incluso bateron o rexistro histórico de asistencia.

O encontro principiou con puntualidade baixo a batuta dun novo colexiado. Enfronte un Caf.Zaida que chegaba tras vencer tamén na primeira xornada de liga.
O duelo tivo moitísima intensidade durante os 50 minutos. A diferenza do ocorrido no primeiro partido, o ritmo foi moi superior, e aínda que non é o que máis lle gusta ós nósos, souberon adaptarse a él, e conseguiron levar o peso do choque nos primeiros compases. O DCM tiña máis posesión e máis preto da zona de perigo que o rival, mais o 0-0 perduraba no electrónico. Tardou moito en chegar o primeiro tanto. Sería obra de Xmon tras aproveitar un rexeite procedente dun balón ó pau de Yago nunha fermosa acción individual. Primeiro gol dun Xmon que confirma así a súa transformación a un xogador máis dinámico e ofensivo prognosticada polos entendidos. 1-0.
A vantaxe merecía ser máis ampla para un DCM que gozara das únicas ocasións do partido, pero o axustado do resultado mantiña a preocupación no equipo, que non acabou de xogar con toda a comodidade que lle gustaría. Ante ese “medo” nos últimos minutos da primeira metade, os nósos sufriron algo máis, cederon o balón e Jorge comezou a ter algo de traballo. Porén chegaríase con ese 1-0 ó descanso.

No inicio da segunda metade o rival aumentou a presión e impedía que o DCM tivese a posesión do esférico. Pero os rosiñas defendían con solvencia, só permitindo disparos lonxanos sen demasiado perigo. Ademáis, o equipo sabía que gozaría dalgún contragolpe. Nun deles, Selu inauguraba a súa conta particular tras rematar a pracer unha xogada con Emi. 0-2.
O Caf.Zaida notou o golpe e baixou a intensidade no seu xogo, vendo máis lonxe a remontada. Era xa a fase definitiva do encontro, e cando menos apretaba o rival e cando máis preto estaba a vitoria, chegaron dúas xogadas illadas, sen aparente perigo e que significarían o empate. O 2-1 por unha falta de contundencia defensiva e o 2-2 tras un saque en longo do gardamallas rival. En escasos minutos o rival lograba o empate cando menos o buscaba.
Aínda así o DCM espertou e tivo de novo a vitoria nunha das últimas xogadas, na que Emi sufría dúas violentas entradas cando xa encaraba a portería rival. O 3-2 non chegou e o DCM e a súa numerosa afección tiveron que conformarse co empate.

A sensación foi que o equipo mereceu máis e que deixou escapar dous puntos. Pero a análise non debe ser de todo negativa, xa que o equipo volveu mostrar unha boa imaxe (ó igual que na primeira xornada) e hai que destacar que enfronte tiña un rival que semella ter nivel suficiente para estar cos mellores equipos da división.

Toca pensar xa no vindeiro encontro que Xaime analizará na previa. Un partido no que os nósos deben tentar materializar en máis goles o seu dominio inicial dos partidos para non sufrir nos minutos finais.
De momento quedan coas imaxes do enconro cortesía de LúaGil!