domingo, 17 de octubre de 2010

“Candidatos” DCM 7-1 Silvafresh

O DCM suma a segunda goleada consecutiva ante un vixente campión de 3ªdivisión e amosa así que pode ser un dos candidatos a manterse na zona alta da táboa.
O partido foi dominado dende o principio polos dcmistas que traballaron na primeira metade e sentenciaron na segunda parte.

Se a primeira xornada de liga foi a do toque de atención, a segunda a da tranquilidade, esta terceira, podería dicirse que é a que leva ilusión á parroquia dcmista e convirte ó equipo nun candidato para estar entre os mellores da liga.
É moi cedo para dicilo, e de seguro que chegarán moitas máis derrotas se os nósos van de favoritos ós partidos, mais, sendo realistas, e observando o nivel do campionato, o equipo ten que esixirse estar entre os 6 mellores.
E isto non significa botar as campás ó voo, nin moito menos. Chegarán derrotas, chegarán dificultades, pero a maior parte delas serán responsabilidade única e exclusiva do equipo; se o DCM está ó 100% gañará moitos partidos, pero en canto afrouxe un poco o nível, créase mellor que o rival, deixe de esforzarse cada un individualmente para ó equipo, chegarán derrotas, e moitas. A decisión está nas nosas mans. Somos candidatos, pero iso o que esixe é máis traballo e máis entrega, non significa nada máis.

A 3ª xornada enfrentaba ós nósos ante un recén ascendido da 3ª, o Silvafresh, equipo que chegaba con bos números e foi calificado como rival difícil para os dcmistas.
Por iso, o equipo saíu serio e concentrado ó campo (a pesares da cómica situación pre-partido tentando con inventos propios do EquipoA, rescatar o balón do teito da Mina xd), e esa seriedade convertiuse no dominio inicial.
O DCM mandaba e atacaba, o rival deixábase levar. O dominio conlevaba ocasións e Emi faría os dous primeiros goles facendo xustiza e levando tranquilidade ó marcador 1-0 cun certeiro remate tras un saque de esquina e en escasos minutos o 2-0 que deixaba ó Silvafresh moi tocado anímicamente. Aínda así, o DCM non rachou de todo co partido, e un chisco de relaxación dcmista provocou o único gol dos rivais, que facían o 2-1 e durante un par de minutos máis deron a sensación de poder conseguir o empate.
Por fortuna, Quique nunha xogada illada en banda esquerda cruzaba o esférico e facía o 3-1 que de novo afundía ó equipo rival.
Nos intres finais deste primeiro periodo o DCM cometeu a 6ª falta e o Silvafresh dispuxo do correspondente dobre penalti, pero un acertado Jorge durante todo o encontro, desviou o lanzamento por riba do longueiro.
Así remataba a primeira parte do encontro. Ben pintaban as cousas para os nósos, pero habería que refrendalo na 2ª metade.

E así sucedeu. O Silvafresh non atopou a maneira de crear perigo ós nósos e comezaron a precipitarse na búsqueda das ocasións. O porteiro comezou a xogar algo adiantado e o seu equipo moi descolocado. O DCM sacou partida desa situación e conseguiría esta abultada victoria.
Emi faría o 4-1 firmando un hat-trick. Quique o 5-1 e Yago encargaríase do 6-1 e 7-1, un deles dende o medio do campo.
Os homes ofensivos cumpriron con goles, e xunto con Pani aportaron desmarques, movementos e traballo defensivo. Pali, Vare e Xmon ó igual que na semana pasada fixeron ben o seu traballo, sen esquecer nunca que o seu cometido é o de gardar as costas ós nosos homes de ataque e polo tanto sen perder o seu sitio durante todo o encontro. E Jorge completou de novo unha gran actuación con especial mención do detido dobre penalti.

Finalizaba así o encontro que enchía de ledicia ós nósos que agardan seguir a este nivel nas vindeiras semanas. Pero de novo recordamos, un ápice de relaxación, e chegarán as derrotas. Agardemos que os nósos téñano presente en todo momento.

Reciban un cordial saúdo e ata a vindeira semana!