lunes, 16 de abril de 2012

"O frouxo bagaxe defensivo dilapida as opcións Dcmistas nun vistoso encontro" DCM 5-7 Dec.JesúsCao

O DCM cae derrotado ante un Dec.JesúsCao que deu máis opción das agardadas ós Dcmistas.
O Decoracións saíu moi metido no partido, cunha presión adiantada, movendo ben o esférico e buscando o gol en cada acción. O DCM viuse superado e apareceron os problemas defensivos que o equipo arrastra nas últimas datas. O rival chegou a acadar un 0-4 (1-4 ó descanso), pero na segunda metade o DCM logrou converter máis ocasións que na primeira parte (e é que a perda de nivel defensivo estase contrarrestando no aspecto ofensivo, onde os nósos son quen de crear moitas ocasións a calqueira rival) e lograría empatar 5-5 a falta de escasos sete minutos para a conclusión. O DCM non se conformou e foi a pola vitoria, chegou a reclamar dous penaltis que Eladio non asubiou e o Dec.JesúsCao non perdoou á contra logrando o 5-7 final.

Derrota asumible antes do encontro da vindeira semana ante o Wapichi que adquire tintes de decisivo. A non comparecencia do rival do Wapichi nesta xornada, permitíulle ó vindeiro rival dcmista sumar 3 puntos que lle dan opcións na loita pola permanencia (é a segunda vez esta tempada que o Wapichi suma 3 puntos por unha non presentación do rival). Unha vitoria Dcmista significaría case asegurar á salvación para os rosiñas, pero unha derrota, daría moito osíxeno ó Wapichi e devolvería ós nósos á loita pola permanencia.

No encontro ante Dec.JesúsCao, o DCM seguíu na liña das últimas xornadas; o equipo é quen de xerar moitas ocasións claras en ataque, pero ten dous problemas importantes, erra moitísimo na definición e non está nada cómodo en defensa, onde concede demasiados disparos sinxelos ós rivais. Así, os partidos dos nósos estanse convertendo en encontros de moitos goles, onde case cada posesión dun ou doutro equipo tradúcese nunha clara ocasión de gol.
Nesta lotería, ás veces o equipo sae vencedor e noutras, coma onte, na que o rival non perdoa as súas ocasións, o equipo sae derrotado.
O positivo de todo isto é que os rosiñas teñen posibilidades en todos os encontros, e sobretodo que o problema do equipo está detectado, o traballo defensivo non esta a funcionar nas últimas datas (19 goles encaixados nos últimos 3 partidos, así o confirman), e é ahí onde deben aplicarse os nósos, centrar os seus esforzos na defensa, pór máis intensidade en cada acción, sabedores de que en ataque as ocasións chegarán, porque o equipo ten xogadores que as crean con moita facilidade.

Iso foi o que ocorreu no encontro de onte. O Dec.JesúsCao quixo mostrar a súa superioridade nos primeiros minutos cunha presión moi avanzada, que dificultaba moito a saída dos dcmistas. Pero cando os nósos conseguían saír, tamén eran quén de crear claras oportunidades. Pani tenía a máis clara nestes primeiros minutos, nun balón rexeitado en área pequena que o cancerbeiro lograba sacar ata en dúas ocasións. Pola contra, os visitantes non perdoaban e ben tras combinación ou con potentes disparos lonxanos, comezaron a facer goles. O 0-4 era demasiado castigo para os dcmistas, que sí merecían encaixar tantos goles, pero tamén é certo que estaban a facer méritos para ter anotado algún tanto. Este chegaría nas postrimerías da primeira metade. Nunha falta indirecta dende a frontal da área que Vare tocaba para que Emi convertese con algo de fortuna tras tocar o esférico no porteiro e coarse por debaixo das pernas dun defensor. 1-4.

Os visitantes saíron algo máis relaxados na segunda metade. A presión xa non era tan abafante e concedían moito máis en defensa. Pronto chegaría un gol dcmista que daba emoción ó partido, pero de novo un gol do Decoraciones semellaba acabar co encontro. Pero o DCM non se rendeu e pouco a pouco foron chegando máis goles. Pablo e Emi (que conseguía un hattrick) recurtaban distancias 2-5,3-5, 4-5 e Vare facía o 5-5 a falta sete minutos. Non se conformaron os DCmistas e seguiron loitando a pola vitoria. Tiveron opcións, pero nin eles nin o colexiado estiveron acertados nestes últimos minutos.
JesúsCao non perdoou e en dúas contras levou os tres puntos 5-7.

Mellorar o nivel defensivo será vital para o encontro ante Wapichi. Imos rapaces!