miércoles, 22 de octubre de 2014

Tropezo sen consecuencias Endulco 5-1 MatizVigoFS

Un desafortunado Matiz acadou na 3ª xornada ligueira a súa primeira derrota da tempada, e o fixo por un resultado avultado que a priori podería semellar preocupante; pero nada máis lonxe da realidade. O equipo tivo un mal día, que comezou coa coincidencia de cores nas equipacións que obrigou a buscar unha solución desesperada que descentraría a atención dos nósos. Seguíu coa mala fortuna de cara a porta (se diciamos en xornadas pasadas que custaba convertir as ocasións, neste encontro, a falta de acerto foi por momentos incrible, marchándose fóra balóns que eran máis sinxelos de marcar que de errar), e finalizou co gran acerto anotador do equipo rival.
Todo iso, observouse xa na primeira xogada do choque. Tralo saque de centro, Emi marchaba nunha fermosa xogada individual de tódolos adversarios que saían ao seu paso e facía méritos para anotar un gol que non chegou por pouco. E acto seguido, primeiro lanzamento do rival que superaba a Jorge e traducíase no 1-0.
Pouco despois, erro defensivo e 2-0.
En escasos minutos o encontro púñase costa arriba e obrigaba ao Matiz a ter que levar o peso do partido, o que implicaba correr riscos defensivo e un maior desgaste físico.
Aínda así o equipo tivo a ocasión do 2-1, pero o que chegou foi o 3-0.

Na segunda parte, o número de ocasións dos “homes de peto” foi escandalosa. Pero o gol só chegou de penalti transformado por Emi.
Con todo iso, o encontro só podía rematar en derrota. Os outros dous goles do Explanada ata o 5-1, mera anécdota.

Así pois, os nósos pasan páxina, sen esquecer a importancia que teñen os minutos iniciais de cada encontro e a importancia de defender ao 100% cada xogada. Se recuperan iso, as ocasións que neste encontro marcharon fóra, pronto comezarán a entrar.