lunes, 25 de noviembre de 2013

“Primeira derrota da tempada” DCM 1-6 Pan.Trav.deVigo

O choque contra o rival máis forte dos que se mediron no que vai de tempada co DCM, chegou no peor momento, nunha xornada onde o equipo só contaba con 6 convocados, todos de corte defensivo e entrando un deles na convocatoria a última hora, forzando o seu regreso tras unha lesión polas necesidades do plantel. Significaba o estreo do equipo no Pavillón de Candeán, un moderno e vistoso complexo, con pista de tarima flotante e grandes dimensións (o que tampouco beneficiou hoxe ós nósos)

O rival, descendido da 1ª división na tempada pasada co DCM, é un claro favorito ó ascenso se mantén o nivel competitivo de onte, onde buscaron a vitoria de principio a fin, amosando moita ambición, non só en conseguir os 3 puntos, senón tamén en desplegar un atractivo xogo e anotar o maior número de goles posibles.

A pesares do avultado do resultado final, os nósos amosaron nos primeiros compases de partido, que en situacións normais, poderían ter plantado cara a este poderoso equipo e ter opcións no encontro; e é que os primeiros minutos foron dominados polo equipo rosiña que tentou achegarse con perigo á portería rival. Selu fixo bos movementos nestes compases iniciais na posición de pivot, pero unha concienciada defensa rival o derrubaba cada vez que conseguía encarar a porta rival; de feito, o DCM gozou de varios lanzamentos de falta nestes primeiros minutos de partido, pero non tivo fortuna. Ó igual que tampouco a tivo no primeiro lanzamento a porta do Trav. De Vigo, quen conseguiría o 0-1 dende fóra da área tras un lanzamento que non ía entre os tres paus, pero qeu petaba o xusto nun defensa dcmista para acabar en gol. 0-1.
O cansazo que comezaban a acumular os xogadores Dcmistas, obrigou ao equipo a retrasar a súa liña de presión habitual ata o medio do campo, agardando que o rival cometese algún erro que permitise contragolpear. Pero hoxe enfronte estaba un rival moi mentalizado, que soubo medir perfectamente os tempos e non caer no que pretendía o DCM.
Así, con vantaxe no marcador, amosou non ter ningunha présa en atacar, e non ter o máis mínimo problema en tocar e tocar o esférico tanto coma fixese falla no seu propio campo, e ademáis amosou que tiña calidade suficiente para facelo sen cometer ningún erro.
Esta situación botou por terra as opcións dcmistas. E é que estando por debaixo no marcador, e observando que o rival non ía a arriscar o máis mínimo, os nósos estaban obrigados a abandonar esa idea defensiva e ir a buscar o balón a campo contrario. Isto multiplicou o cansazo e levou a cometer moitos erros defensivos que o Travesía de Vigo ía a aproveitar.
Aínda así, o DCM todavía gozaría de boas ocasións na primeira metade para anotar, pero non tivo fortuna de cara a porta, e pola contra, o rival, nos escasos achegamentos desta primeira metade, tivo moitísima efectividade ata conseguir o 0-3 co que se chegaría ó descanso.

A segunda metade xa foi outra historia. Agora sí que os visitantes gozaron de numerosísimas ocasións de gol, moitas delas clarísimas, pero ao contrario que nos primeiros 25minutos, agora era a fortuna a que lles negaba a eles o gol e concedeuno ao DCM nunha boa xogada entre Davo e Selu. 1-3. E todavía tería outra opción clara de gol o DCM para anotar o 2-3, pero errou, e na xogada seguinte chegou o 1-4 que finiquitou o partido.
Quedaban moitos minutos para o final e o DCM foi consciente de que non tiña forzas para remontar tal marcador. Deixouse levar; debería ter esquecido o electrónico e centrarse en non encaixar máis goles; pero iso é sinxelo de dicir e difícil de facer e máis cando as forzas xa non respondían a moitos xogadores. Jorge (que tivo máis traballo que en todo o que vai de tempada), e os erros do Travesía evitaron que a goleada fose maior.
Por se iso fose pouco, o colexiado Eladio castigaba todavía máis ós Dcmistas cunha tarxeta que puido evitar; tirou demasiado de reglamento para amosar cartón amarelo a Selu por obstaculizar un saque de esquina do rival (é certo que non estaba á distancia regulamentaria, pero máis por inercia e cansazo de quedarse no sitio tras enviar o balón a córner, que por impedir o saque, xa que nin o rival obtiña vantaxe por sacar rápidamente nin o DCM gañaba nada cunha nova perda de tempo).

Esta derrota saca ós dcmistas dos postos de ascenso directo, mais non afectou moito á moral do equipo, e é que onte pouco máis podían facer para evitar a derrota.
A boa noticia foi o regreso de Xmon, e con boas sensacións no seu xeonllo.

A pensar xa na vindeira xornada. Un saúdo!