lunes, 21 de noviembre de 2011

"Un punto milagroso" DCM 6-6 BarOCruce

De milagre pode calificarse o punto conseguido na sétima xornada de liga polo Dep.CarlosMiguel, nun encontro no que o rival, BarOCruce, foi superior no campo, amosou que é un moi bo equipo co balón pero pecou de exceso de confianza cando a falta de seis minutos para o remate do encontro vencía por 2-6. Entón, comezaron a chegar os goles dcmistas, quenes empatarían no derradeiro minuto do encontro para ledicia de xogadores e afeccionados.

Nin prognósticos, nin teorías, nin nada de nada. O que ocorreu na noite do pasado domingo 20N (no pavillón do Calvario, xa que en España ocorreron outras cousas), non ten explicación posible.
O DCM chegaba a esta xornada con Jorge,Vare,Xmon,Chape,Pablo,Pani e Quique e coa intención e a necesidade de sumar os 3 puntos ante un rival descoñecido pero que viña dunha xeira negativa de resultados.
Pronto puideron comprobar os nósos, que este descoñecido rival ten un gran potencial e que move o balón e xoga as posesións coma un dos mellores equipos da categoría. Fan rodar o esférico dun lado a outro do campo, ate que atopan a un xogador que fai a función de pivote para tirarlle unha parede perfecta, marchar por banda, facer caer a tódala defensa rival cara ese lado do campo e servir o balón forte e raso á banda contraria onde entra un terceiro xogador sen marcaxe.
Desta maneira gozaría BarOCruce de moitas ocasións durante o partido, pero desperdiciaron un gran número delas.
De feito, varios dos seus goles acabaron chegando dunha maneira moito menos fermosa, en disparos lonxanos que tras petar nun defensa coábanse rebotados na portería dun Jorge que a pesares dos seis goles firmou unha boa actuación.
O DCM comezaría por debaixo no marcador 0-1, pero Quique lograría empatar 1-1 tras unha formidable recuperación e servizo de Pablo.
Os visitantes volverían a marchar no marcador con outros dous goles, 1-2 e 1-3, pero de novo Pablo recuperaba e servía para que Quique recurtara distancias a pouco do descanso.

O DCM chegaba vivo ó tempo de refrixerio. O rival era superior en ataque, pero tiña lagunas defensivas que os nósos estaban a aproveitar. Todo estaba por decidir.

Pero na segunda metade, BarOCruce impuña a súa superioridade e comezaba a facer goles. Algúns de bonita xogada, outros de rebote... a falta de seis minutos o electrónico reflexaba un contundente 2-6. Relaxáronse entón en defensa e o DCM comezou a ter a fortuna de cara.
Vare nun tres para un marcaba o 3-6. Semellaba que este gol non significaba nada, simplemente servía para maquillar o resultado.
Pronto Pani ía anotar o 4-6 (merecido primeiro gol de Pani no campionato, que hoxe tivo unha gran actuación a nivel ofensivo, e mereceu marcar noutra fermosa acción da segunda metade na que rematou de bolea pero que desvaratou o gardamallas rival). Tampouco semellaba significar moito este cuarto gol, xa que tan só restaban 3 minutos para o final.
Pero de novo, o DCM saía á carga, e Pablo anotaba rápidamente o 5-6.
Quedaba minuto e medio para o final e o equipo sen saber moi ben cómo estaba metido no partido.
Sacou de centro un BarOCruce que xa non estaba no pavillón, recuperaban os nósos pero desperdiciaban a posesión. Quedaba menos dun minuto para o final.
Outra perda de balón dun desquiciado rival, Quique e Pablo pelexan na área e de novo Pablo acaba transformando o gol do empate.
Explosión de xúbilo dos xogadores e da bancada. Era o 6-6.
Quedaban 20 segundos para o final e todavía gozaría BarOCruce dunha falta ó borde da área que desbarataba Quique ó pegarlle o balón nas costas.
Arango asubiaba o final do encontro. O milagro acontecera.

Un punto que sabe a gloria despois do visto sobre o campo, e é que o DCM remontou catro goles en pouco máis de catro minutos. Este é o quinto punto do taboleiro dcmista e aínda que o equipo necesita unha victoria pronto, todo o que sexa sumar sempre é positivo; de feito, este punto mantén ó equipo fóra dos postos de descenso, tras unha xornada, na que 5 dos 6 últimos clasificados conseguiron sumar puntos, aprentando moitísimo máis as cousas por abaixo.

Agora chegan tres vellos coñecidos, o DecoracionesJesúsCao (antigo CTGA), despois o equipo recibirá a Wapichi e tras unha xornada de descanso pola ponte festiva de decembro visitaremos a Hannover para rematar o ano. Analizaremos o encontro na previa. Ata entón reciban un cordial saúdo! Tamén para os nosos lectores que nos seguen dende as illas británicas!