domingo, 13 de noviembre de 2011

“Un DCM sen enerxía sucumbe ante o colíder” Augasa-Mazda5-2DCM

A inoperancia ofensiva do DCM durante máis de trinta minutos propicia unha relativamente cómoda vitoria do Mazda na sexta xornada de liga. A esta derrota (asumible nos cálculos dcmistas pola permanencia) hai que unirlle dúas inesperadas e innecesarias amonestacións que dificultarán tamén o trofeo á deportividade de aquí a final de tempada.

Frouxo e espeso partido o visto na tarde do sábado no pavillón da Mina entre un dos candidatos ó ascenso e un dos candidatos á permanencia da categoría.
Ambos equipos deixaron transcorrer os primeiros 15 minutos de partido sen pena nin gloria. Nin houbo ocasións claras nin intentos de ir a polo partido. Pero a falta de escasos minutos para o descanso, nas dúas primeiras chegadas claras do Mazda, o partido decantábase do lado local cun significativo 2-0.
Sen facer grandes esforzos, o Mazda impuña a súa superioridade teórica en dous zarpazos e deixaba moi tocado a un agarrotado DCM.

Os nósos debían reaccionar na segunda metade, seguir mantendo as posicións defensivas que estaban a lograr que o Mazda non se achegase con perigo, pero comezar a saír con máis homes e máis velocidade cara o ataque. Pero incomprensiblemente o equipo mostrouse extasiado. Nin un ápice de enerxía no inicio dos segundos 25 minutos. O regreso de Yago ó equipo non trouxo o revulsivo agardado, e tanto as súas pernas coma as do resto do equipo non respostaban. Non se chegaba ós balóns, non había movementos… só existía unha incrible falta de enerxía.
A isto uníuselle que nunha das primeiras accións da segunda metade, o Mazda atoparía outro regalo dcmista para sacar o seu terceiro zarpazo do encontro e deixalo prácticamente visto para sentenza.
Foi entón cando o DCM sacou algo de orgullo e comezou a soltarse un chisco. Dispuso o equipo de moi boas ocasións de gol e ó final conseguiría recurtar distancias cun gol de Yago. Pouco duraría a ledicia xa que cando o equipo comezaba a espertar, nunha desafortunada xogada, o balón pasaba na área pequena por debaixo das pernas de Pablo que non era quen de despexar e quedaba a placer para que os locais fixesen o cuarto da tarde. Desquitaríase a partir de entón Pablo da súa desafortunada acción sacando o seu mellor fútbol. Comezou a tirar paredes en banda con Quique e foi o único en mostrar algo de enerxía no partido. Foron os mellores minutos dcmistas, pero de novo truncaríanse con dous cartóns amarelos en contragolpes do Mazda. Quique e Pablo os amonestados. Quique faría o 4-2 pero pronto Mazda respostaba co 5-2 definitivo.

Remataba así un extrano encontro no que ó colíder bastoulle con aparecer en momentos puntuais do partido e dedicarse a non sufrir o resto do tempo. O DCM, incapaz físicamente de dar ritmo ó encontro ata os minutos finais, facilitou o trámite ó rival.
O peor, a falta de enerxía dos nósos e sobretodo os dous cartóns amarelos.
O mellor foi que a pesares de ser un dos peores días dos nósos, non foron apabullados por un dos favoritos da categoría.

Toca esquecer xa este encontro e centrarse nos dous vindeiros, ante Bar O Cruce e Dec.JesúsCao, onde o DCM necesita puntuar antes dun difícil decembro con enfrontamentos ante Wapichi e Hannover. Tras estes 4 partidos, chegará un inicio de 2012 ante rivais directos que decidirá as opcións dcmistas para a segunda volta.