lunes, 7 de noviembre de 2011

“O DCM respira trala primeira vitoria” DCM 1-0 ACDXestas

Na quinta xornada chegou o primeiro triunfo dcmista na máxima categoría; triunfo que serve para sacar ó equipo dos postos de descenso e dá un respiro clasificatorio ós nósos, o que lles permite continuar coa súa adaptación con máis tranquilidade.

Tralo empate da última xornada e o regreso de Jorge á portería, o DCM recibía ó Xestas nesta 5ª xornada coa moral alta e coa intención de buscar o primeiro triunfo da tempada.
Para iso, o equipo puxo en pista a idea de xogo do último encontro, e de novo obtivéronse resultados.
Jorge na porta, Quique e Vare en defensa e Pani e Pablo en posicións ofensivas formaron o cinco inicial, con Xmon preparado no banco.
Os primeiros minutos de encontro foron cómodos para os nósos. O rival tiña posesión de balón pero non chegaba preto da área local, mentres que o DCM con ataques máis directos, comezaba a ter algunha ocasión de perigo.
Ós dez minutos de encontro chegaría a xogada clave do partido. Pablo recuperaba o esférico en media cancha e saía con velocidade só no man a man co gardamallas. O porteiro rival saía á desesperada e o atacante dcmista tiraba de calidade para regatealo e marcar a porta baleira. Golazo da última incorporación dcmista que amosa o seu bo momento de forma e que cada día atópase máis cómodo no equipo e na pista. Era o seu segundo gol nas dúas últimas xornadas, dous chicharros que valen 4 puntos.
A partires de ahí, o DCM tiña o partido moi de cara, debía xogar igual e ademáis xa non tiña a necesidade de facer gol.
Aguantou ben os dez minutos posteriores ó gol onde seguíu desfrutando de ocasións e o rival seguía sen crear perigo. Pero nos 5 últimos, antes do descanso, o equipo non atopaba a maneira de recuperar balóns e saír cara o campo contrario, e o rival desfrutou dos seus mellores minutos, atopando as súas primeiras oportunidades en disparos lonxanos e metendo homes moi preto do nóso gardamallas, dificultándolle a visión e buscando posibles rexeites. Por fortuna para os nósos, Jorge mostrouse inconmesurable ante eses disparos lonxanos e permitíu chegar ó descanso co 1-0 no marcador.

A segunda metade foi similar á primeira, aínda que desta vez, o Xestas gozaría de maior número de ocasións claras cos dcmistas, e é que por parte dos nósos só contabilizamos perigo en xogadas a balón parado botadas por Quique (saques dende o curruncho e unha cesión ó porteiro rival) e nunha contra na que Vare non chegou a conectar en condicións o disparo tras parede con Pablo.
Pola contra o rival xa non só tivo disparos lonxanos dende a frontal, senón que gozou de algunha opción máis (non demasiadas, debido ó bo facer defensivo de todo o equipo), pero sí gozou de algún disparo cruzado, saques de esquina e rexeites, pero as poucas veces que superaban o sistema defensivo atopábanse cun Jorge moi inspirado no seu regreso que transmitíu moitísima seguridade en todo momento e conseguíu rematar coa súa portería a cero por primeira vez nesta tempada.
Co asubío final de Arango, chegaba a primeira vitoria e sumábanse tres puntos vitais ó casilleiro dcmista.

Este triunfo permite saír dos postos de descenso (con independencia da decisión do comité sobre a non presentación de BarOCruce, que podería rematar a xornada con 0 puntos e permitir subir unha posición máis ós nósos) e afrontar a complicadísima xornada vindeira sen tantos apuros. O equipo contará con Yago para este encontro por primeira vez na tempada, pero enfrontarase a un dos claros candidatos ó título ligueiro (con permiso do Hannover); o Augasa-Mazda.
Difícil papeleta para os nósos, que tentarán dar a badalada e rabuñar puntos por terceira xornada consecutiva.