jueves, 24 de noviembre de 2011

“A seguir sumando” Dec.JesúsCao – DCM

A oitava xornada do campionato traénos un bonito encontro entre dous equipos amigos e vellos coñecidos dende a tempada do debú dcmista na VigoEnXogo. Co pitido inicial esqueceranse durante 50 minutos as boas relacións xa que ambos conxuntos necesitan os puntos; o antigo CTGA para seguir escalando posicións e achegarse ós seus éxitos da pasada campaña onde remataron 3º e o DCM debe sumar se non quere rematar a xornada en postos de descenso (xa que o duelo directo entre Navia e UrbaOsCabazosfará que un dos dous saia do pozo se o DCM non puntúa).

Para este encontro o equipo contará coa baixa de Xmon ademáis das xa coñecidas de Emi e Yago, polo que Jorge estará baixo paus, Vare e Chape traballarán en defensa, Pablo e Pani en posicións máis adiantadas e Quique terá que amosar polivalencia unha xornada máis. Os nósos chegan ó encontro coa moral alta tralo último empate in extremis. O equipo conseguíu por fin interiorizar unha idea de xogo para este tramo da tempada e logrou tamén concluír a adaptación de Pablo ó equipo, quen cada vez atópase máis cómodo, máis en forma e asume máis responsabilidades, convertíndose en peza fundamental do sistema de xogo.

O DCM debe xogar tendo en conta a necesidade de puntuar, sen que iso convírtase nunha presión afogante sobre o equipo. Esa necesidade debe traducirse nun plus de intensidade e de concentración dos xogadores; nun aumento do seu rendemento.Ese plus faltou no último encontro ante BarOCruce, onde o equipo en canto se decatou da superioridade técnica do rival, asumíu a derrota como algo normal e deixouse levar no marcador, ata que por cuestións do azar anotou unha serie de goles que o meteron no encontro, e foi entón cando aplicáronse ó 100% para conseguir o empate.
Esa concentración amosada nos dous derradeiros minutos de encontro ante o BarOCruce é a que debe lograr o equipo nos partidos se quere contrarrestar ós rivais. Loitar cada balón coma o último, pensar que cada ataque do rival pode supor a derrota, e que cada ataque noso vai levarnos ó éxito, é a fórmula para lograr vencer este encontro e os venideiros.
Neses dous minutos todos empurraron para conseguir o empate. Todos berraron animando ó compañeiro, colocándoo en defensa, chamando á concentración en cada xogada; esa é a maneira. E é que de non xogar ó 100%, é moi probable que o equipo saia derrotado, xa que enfronte terá a un rival moi experto, moi veterano nesta liga, baseado nunha moi boa colocación táctica en defensa e con homes de calidade e velocidade en ataque, que poden superar a calquera defensa que non esté ó máximo nivel de rendemento.

Así que xa saben, partido importantísimo este domingo ás 18:00h no Pavillón da Mina. Non o perdan!