lunes, 26 de marzo de 2012

"Un reforzado Mazda acaba coa xeira Dcmista" DCM 3-7 Mazda

A xeira de cinco xornadas consecutivas sen coñecer a derrota chegou ó seu fin. O Augasa Mazda, reforzado con numerosos e talentosos fichaxes foi superior a un DCM que tentouno e esforzouse todo o que as altas temperaturas do Pavillón de Lavadores lle permitiron. Os nósos tiveron opcións no partido e ata os últimos minutos non se decantou o atractivo encontro.

Desputado encontro o vivido nesta xornada a máis de 28ºC. Ambos equipos loitaron pola vitoria e ó final impúxose a maior calidade e fondo de armario do Mazda, un equipo feito para loitar polo título ó principio da tempada e que sufríu unha restruturación neste mercado invernal coa chegada de xogadores de moita calidade. Mazda convírtese desta maneira no primeiro equipo capaz de vencer ós dcmistas tanto na ida como na volta. Ademáis continúa a contar os seus enfrontamentos cos nósos por vitorias, convertíndose nunha verdadeira besta negra do DCM.

O partido principiaría con gol dun deses comentados fichaxes dos visitantes que o faría tras potente disparo 0-1.
O DCM non se rendíu, e aproveitando o punto débil do rival, a concentración defensiva, conseguiría empatar. Sería Pablo (a pase de Vare tras un despiste defensivo nun cambio) o que anotaría o 1-1 con disparo cruzado dende a banda esquerda.
E chegaría a pórse por diante o equipo rosiña tras unha contra de dous para un con Vare e Pani como protagonistas. Vare lanzaba en primeira instancia pero Tono rexeitaba cunha boa intervención, e Pani recollía o despexe e enviaba o balón ó fondo das redes poñendo ó seu equipo por diante 2-1.
Pero a escasos minutos do final da primeira metade, Mazda devolvería as táboas ó marcador tras disparo dende a frontal da área (recurso habitual dos rivais nas últimas datas para superar o sistema defensivo dcmista). 2-2.

Tralo descanso, Mazda incrementou a presión a todo o campo e con dous grandes accións levaría o partido ó 2-4. Disporía entón o DCM de moitas ocasións para recurtar distancias, pero mostrouse negado de cara a porta rival.
Sería de novo Mazda o que anotaba o 2-5, ó que rápidamente respostaba o DCM co 3-5 tras o saque de centro. De novo sería Pani o goleador a pase de Emi.
E de novo terían opcións os dcmistas para achegarse no marcador, pero o cansazo e a boa actuación do gardamallas rival o impediron.
Nos últimos minutos, co DCM volcado e agotado, Mazda sentenciaba o encontro en dous contragolpes ante os que nada podía facer Jorge. 3-6 e 3-7.

Remataba así o partido e a xeira dcmista. Derrota asumible polos nósos, xa que o rival é superior ó nóso equipo. Toca xa centrarse no importante partido da vindeira semana ante un rival que está empatado a puntos cos Dcmistas, o Bar O Cruce. Despois chegará o descanso por Semana Santa.