lunes, 5 de marzo de 2012

“Escalando posicións” T.Cahersa 0–4 DCM

O DCM logra nesta 18º xornada unha importantísima victoria que os sitúa nunha zona tranquila da táboa (9º). O equipo consegue dúas victorias consecutivas por primeira vez na tempada, remata coa portería a cero por segunda vez e leva xa sete puntos máis que na primeira volta. David debutou facendo un partido moi serio e deixando claro que o clube acertou coa súa fichaxe. Co paso dos partidos será peza indispensable na defensa.

Con intensidade defensiva e efectividade en ataque, levouse o DCM o encontro ante un rival directo que pesoulle moito ir por detrás no marcador.
Oito xogadores formaron a convocatoria do equipo. Yago e Emi eran baixas e David estreábase coa elástica rosiña.
Os primeiros minutos foron de tanteo. Ambos equipos deixaban xogar ó adversario sen chegar a inquedar ós seus respectivos gardamallas. O DCM atopábase cómodo e soubo ver que debía manterse firme en defensa e aproveitar algún despiste do rival ou algunha boa combinación do equipo.
E así sería. Ós cinco minutos, un balón controlado por Vare na súa propia parcela, convertiríase no primeiro gol ante as facilidades defensivas que deu o rival, e é que o defensa dcmista observaba a posición adiantada dos rivais e servía un balón en longo que superaba ó marcador de Quique e deixaba, ó hoxe dianteiro dos dcmistas, só ante o gardamallas. Quique non perdoaba e facía o 0-1. Gran xeira goleadora a que leva o 9 antes de marchar cara o estranxeiro.
Por diante no marcador, as cousas eran máis sinxelas para os nósos que centráronse na defensa e limitaban a contragolpes o seu traballo ofensivo.
E máis de cara poríase a cousa intres despois, cando Pablo loitaba con moita fé un balón aparentemente sinxelo para a defensa local e facía o 0-2.
Debutaba entón David co dorsal 6 nas costas co equipo dcmista.
O rival deu un arreón e comezou a crear perigo, pero o propio David apareceu providencial en dúas ocasións para curtar o ataque rival. Tamén Chape e Xmon estiveron moi acertados en defensa.
Respostou o DCM a ese arreón dos locais cun novo gol de Pablo quen aproveitaba un preciso servizo de Jorge de saque de portería (moi preciso o gardamallas dcmista onte nos saques en longo). 0-3 e doblete de Pablo.
Moi duro o golpe para o Cahersa cando máis intención estaban a pór en recurtar diferenzas.
Desapareceu entón do partido o equipo local e o DCM tivo máis ocasións claras. Quique errou un pase da morte de Pablo e un man a man co gardamallas (o que provocou duras críticas das siareiras jeje) e tamén lanzou un balón ó pau.
Pero xusto antes do descanso, sentenciaba o DCM aproveitando outro balón en longo cara Pani que conectaba unha fermosísima volea. 0-4

Tralo descanso máis do mesmo.
Incapacidade dos rivais para crear excesivo perigo e contragolpes dcmistas que desta vez non atoparían porta.
Tan só o colexiado puxo algo de emoción ó encontro ó asubiar 5 faltas ós dcmistas con moitos minutos por diante. Pero iso centrou todavía máis ós nósos en defensa e souberon aguantar sen cometer a sexta infracción.

Con esta victoria o equipo escala posicións, colocándose 9º. Agora o obxectivo é asentarse nesta zona tranquila da táboa. Para iso, serán claves os vindeiros dous encontros ante dous rivais que ocupan actualmente postos de descenso (Urba e Xestas). Dúas victorias significarían achegarse moitísimo ó obxectivo dcmista.

Só queda agradecer ás afeccionadas a súa presenza e o almorzo que levaron ós xogadores pola victoria :)

Quedan coas imaxes do encontro no seguinte enlacer por cortesía da nosa fotógrafa: