lunes, 24 de octubre de 2011

“O primeiro punto na máxima categoría” UrbaOsCabazos 1-1 DCM

Nova data histórica no Deportes Carlos Miguel; o 22-10-2011 conseguíuse o primeiro punto na máxima división do fútbol sala de VigoEnXogo.
Foi tamén o día da estrea da nova equipación que o equipo vestirá ó longo desta tempada.

Chegaba a 4ª xornada de liga, e o equipo consciente de contaba coas importantes baixas de Jorge, Emi e Yago, tiña como obxectivo primordial espantar as pantasmas de lesións dos últimos encontros e desfrutar do partido á marxe do resultado final.
Pero ademáis, e lonxe do que moitos agardaban, o equipo pareceu dar coa tecla indicada para comezar a sumar puntos ó casilleiro. Cando menos se agardaba, cando todo estaba na contra, o equipo xogou o seu mellor encontro da tempada. Foi o día no que superados uns minutos iniciais de nervos, amosaron a mellor versión defensiva do equipo no que vai de liga, e con eses cimentos, comezaron a atopar as xogadas de ataque, que co paso dos minutos foron máis e mellores, chegando a merecer a victoria nos intres finais do partido.

O partido disputábase no pavillón de Lavadores. O equipo saltaba á pista lucindo nova equipación e Quique o facía como gardamallas circunstancial.
Enfronte un UrbaOsCabazos que chegaba cun punto na clasificación e encabezado por un vello coñecido dos nósos, o ex dianteiro de Mun2Guadarrama, que tivo a mala fortuna de mancarse na primeira xogada de encontro, cunha escordadura de nocello.

Os primeiros minutos foron dominados polo rival, namentres o DCM tentaba asentarse na pista e ir acoplando a táctica de xogo preestablecida. O tempo pasaba e Urba a pesares do dominio do esférico e dalgún erro importante provocado polos nervos en defensa, apenas inquedaba a un Quique que cumpríu con creces o seu papel.
Foi entón cando o equipo comezou a crecer. Víuse cómodo na pista por primeira vez en catro partidos. Non sufría en exceso en defensa e comezaba a ter ocasións en ataque. Só ía na súa contra o tremendo desgaste físico que Pablo e Pani comezaban a acumular.
A primeira parte transcorría con moita igualdade e semellaba querer rematar con 0-0 no electrónico. Pero a escasos minutos do final, Urba ía adiantarse no marcador nunha xogada con algo de fortuna, na que Vare erraba nun intento de corte de balón, o dianteiro rival marchaba por banda esquerda e lanzaba a porta coa fortuna de que o esférico colábase por debaixo de Quique, quen laiábase pola acción. 1-0.

No descanso, o equipo recompúxose do golpe axudado cos ánimos dende a bancada de Jorge e Lúa e reafirmouse no seu convencemento de que esta era a mellor maneira de conseguir algo no encontro, e saíu de novo ó campo coa ilusión de remontar o partido.

A concentración en defensa aumentou, e os nósos apenas permitiron achegamentos rivais. Cada vez recuperaban máis balóns e saían con máis criterio cara o ataque. Un incansable Pablo deixaba os seus mellores minutos da tempada como xogador dcmista, axudando en defensa e liderando o ataque do equipo. Pani acompañábao no esforzo deixando unha vez máis mostra do seu traballo. Vare, tamén subíu un peldaño o seu rendemento asumindo máis responsabilidade na saída de balón e tentando exprimir todo o potencial dos dous homes ofensivos do equipo. Chape e Xmon, inconmensurables en defensa nesta segunda metade, tamén firmaron a súa mellor actuación no que vai de ano e collen plena confianza para futuros encontros. Quique, non só asumía a responsabilidade de xogar nunha posición vital do campo, senón que transmitía seguridade, forzas e gañas ós seus compañeiros.
Con todo, o equipo comezaba a crear ocasións moi claras. O empate chegaría tras unha xogada na que o gardamallas rival tardaba máis do permitido en sacar de porta. O tiro libre indirecto foi desaproveitado polos nósos, pero o rexeite caíalle a Pablo quen aproveitaba que o porteiro estaba fóra do marco para anotar o seu segundo gol co equipo e facer o 1-1.
O equipo víñase arriba. Outro tiro libre indirecto, varios córners e sobretodo tres contras moi claras puideron decantar o partido cara o lado dcmista, pero desta vez tocaba conformarse co empate.

Primer puntiño que sabe a gloria para os nósos, que marchaban sen lesións e coa sensación de ter o traballo ben feito. Felicidades rapaces!!

Ogallá éste sexa un punto de inflexión para o equipo e tralo parón cheguen moitos máis puntos.
Para comprobalo haberá que agardar dúas semanas, onde o DCM recibirá ó ACD Xestas