lunes, 29 de febrero de 2016

X17 - La Cruz Azul 3-4 MatizVigo FS - Unha vitoria para seguir soñando

Intenso partido o vivido onte nas instalacións deportivas do pavillón municipal de Teis. La Cruz Azul e MatizVigo FS víanse as caras, cun punto de separación na liga, nun partido onde os da Oliveira de Vigo non podían errar se querían seguir mantendo vivas as opcións de ascenso.

Ante todo destacar que a pesar do igualado do resultado o partido discorreu por uns canles de deportividade destacables, demostrando ambos equipos que a intensidade no terreo de xogo non está rifado coa limpeza no mesmo.

O partido comezaría cunha gran posesión do Matiz, que pronto comezaría a dar os seus froitos en forma de ocasións, porén o gol non daría chegado, nalgunhas ocasións pola gran actuación do gardamallas rival e noutras polos, as veces, anchos postes da portería. Mentres la Cruz azul gozaría dalgunha oportunidade de gol illada como un disparo que tras rozar na man de Jorge deu no longueiro e case entra na portería e unha contra na que tamén puido ser cortada dende a portería. Neste ir e vir, con dominio do Matiz chegaría o primeiro gol dos nosos obra do pichichi do equipo Yago que por fin conseguía bater ó gardamallas rival. Porén e a pesares de que o Matiz seguía dominando, un tiro dende o borde do área de La Cruz azul acabaría en gol tras unha intervención pouco afortunada de Jorge quen non conseguiu atallar o disparo raso que parecía carecer de excesivo perigo.

Con este resultado de 1-1 se chegaría ó descanso no marcador. O Comezo da segunda parte xa albiscaba un panorama moi diferente ó da primeira. O Matiz xa non era quen de manter o control do partido e as ocasións ían chegando da man do equipo azulón, tan malo foi o rendemento no comezo da segunda parte que pronto pediuse un tempo morto para tratar de recompoñer ó equipo. Porén o tempo non deu os seus froitos e nunha contra La Cruz Azul faría o 1-2 tras superar por alto a saída de Jorge. Case sen tempo para repoñerse chegaría o 1-3 a falta de 11 minutos para o final, nunha xogada combinada que acabaría cun meritorio gol nun disparo case sen ángulo. Con este resultado e ante un rival de tanta entidade o partido se poñía moi costa arriba.

Porén a sorte que outros días lle faltou ó Matiz, hoxe estivo do seu lado, xa que da xogada que podía supoñer o 1-4, unha contra moi similar ó do 1-2 pero na que neste caso o balón petou no gardamallas, pasouse na seguinte xogada ó 2-3 grazas  un disparo defectuoso de Pani que petou nun defensa. Este gol deulle ás ós nosos que puideron facer o 3-3 obra de Yago nun potente disparo que logrou bater ó porteiro visitante. O Matiz non se conformou con este gol e foi en busca da vitoria ante un rival algo desorientado polos dous goles recibidos. A falta de dous minutos nunha xogada onde o Matiz atacou con todo, Yago rematou e o rexeite caeulle a Emi, quen anotou un golazo por toda a escuadra da portería rival. Quedaban dous minutos que o Matiz xestionou á perfección e na que o rival non tivo ocasión de volver a empatar o partido.

Importantísimos 3 puntos para o Matiz, quen pasou en poucos minutos de estar a 4 puntos dun rival directo a superalo en dous, contando cun partido menos. 9 minutos máxicos os de onte que ben poden valer un ascenso. Volvemos dende aquí a agradecer a presenza de seareiros nas gradas que axudou a que o equipo non se afundira nos momentos máis difíciles do partido.