martes, 14 de abril de 2015

X.23 “Set e partido” MatizVigoFS 6-1 P.Corcoba

O Matiz igualou a súa mellor xeira de victorias consecutivas da tempada (3) nun completísimo encontro que agradou á numerosísima afición presente no pavillón de Coia (a mellor entrada no que vai de ano) e que serve para recuperar o colchón de puntos perdido meses atrás.

Ademáis, o resultado, 6-1, parece ser un aceno de agradecemento ao nóso dianteiro-tenista Yago, que de novo tivo que regresar a terras catalás e (aínda que todos agardamos que non sexa así) puido ser o seu último encontro da tempada coa elástica maticista. Despedíuse con dous goles e un moi bo partido.
Sendos dobletes fixeron tamén Pani (un deles un gol para o recordo, dende campo propio e co efecto xusto e necesario para superar ao adiantado cancerbeiro rival; gol con dedicatoria especial, xa que o nóso xogador estreouse no seu papel de Tío) e Emi (quen recén chegado dunha longa viaxe, puido desputar a segunda metade do encontro, anotando estes dous importantes goles que puideron ser tres, tralo un lanzamento de penalti que marchou alto).

Pero non todo foi tan sixelo. O Matiz xogou con lume esta xornada, e completou a convocatoria de 5 xogadores case de casualidade. E é que como xa dixemos, Emi non chegaría ata o descanso, e só a presenza de Xmon (que era dúbida) permitíu completar a convocatoria de 5, formada ademáis de polos xa nomeados Pani e Yago, por Vare e Jorge.

E tampouco foi sinxelo o inicio de partido, xa que os nósos a pesares de dominar e crear boas ocasións, erraron moito e encaixaron un gol nunha das escasas ocasións rivais na primeira metade. Por fortuna o equipo repúxose pronto, empatou e marchou ao descanso coa sensación de ter realizado un magnífico traballo ao que só lle faltaban máis goles.
E estes chegaron na segunda metade.

Unha segunda metade que ademáis de goles tivo tamén balóns á madeira, dous penaltis errados (o xa citado sobre Emi) e outro a favor dos rivais detido magníficamente por Jorge, que sumábase a festa e pechaba a súa gran actuación detendo tamén un dobre penalti.

Tras estas semanas de partido-descanso-partido-descanso, regresa momentáneamente a normalidade á competición, que celebrará dúas novas xornadas antes dun novo parón pola ponte do 1º de maio.
Dúas xornadas nas que os nósos tentarán deixar prácticamente pechada a súa permanencia na categoría. A baixa de Yago contrarréstase co regreso de Davo que ausentouse por primeira vez na tempada. Ademáis agárdase que pronto poidamos ver a Quique de novo sobre os terreos de xogo.
Grazas pola súa atención. Reciban un cordial saúdo.