sábado, 15 de noviembre de 2014

X7: MATIZ VIGO F.S. vs Explovi - Asentarse en Zona Tranquila

Benqueridos lectores nos atopamos unha semana máis neste espazo para analizar o que vai ser unha nova xornada da competición recreativa non federada máis importante da cidade de Vigo.

O Matiz Vigo vai recibir esta semana a un duro rival, que non é outro que o Explovi, e que presenta números de equipo da zona media, isto é, 2 vitorias 2 empates e 2 derrotas, o que lle permiten estar na sétima posición con 8 puntos, xusto un posto por riba do descenso, que como se confirmou a semana pasada, este ano afectará ós 9 últimos clasificados da segunda división. O Matiz Vigo se atopa 7 puntos por enriba do Explovi e 8 por riba do descenso, unha vitoria esta xornada permitiría ó equipo da Oliveira de Vigo asentarse nos escasos postos tranquilos da táboa clasificatoria, e afastar en 10 puntos a un rival da parte alta da zona de descenso. Porén o partido se presenta cunha dificultade elevada para os intereses dos homes de negro, xa que o Explovi chega ó partido en plena xeira de vitorias, xa que conseguiu gañar os seu dous últimos partidos pola mínima, o que lle permite ter algo de respiro na clasificación e poder saír dos postos de descenso. Máis concretamente os resultados do Explovi durante esta temporada foron os seguintes
  1. Caf. Zaida 4-4 Explovi
  2. Explovi 1-3 Camping Cangas
  3. Catacrocker Utd 2-2 Explovi
  4. Explovi 4-6 Endulco SL
  5. Explanada FS 1-2 Explovi
  6.  Explovi 1-0 Librería Hollandia
Pódese observar polo tanto que nos últimos 4 partidos o Explovi tan só perdeu un partido, obtendo 2 vitorias e 1 empate. Non se debe fiar por tanto o Matiz Vigo dun equipo cuns números goleadores medios, xa que marcou 14 goles (2,33 por partido) e encaixou 16 (2,66 por partido).

O Matiz Vigo pola súa banda chega ó partido cun cambio de pezas respecto á pasada xornada onde goleou ó Veterinaria Ars Canis, tras unha primeira parte igualada no marcador, non así nas ocasións onde a vantaxe dos homes de negro foi manifesta. Respecto a pasada xornada o equipo perde a Pablo que volve a Madrid trala visitada da pasada xornada e a Emi que por mor de compromisos laborais terá que estar no país de Ánxela Merckel. Estas dúas malas novas se compensan coa presenza de Yago que chega a terras viguesas para disputar as dúas vindeiras xornadas de liga, un reforzo de luxo para a dianteira Maticista. Coa súa presenza o equipo negrovermellobranco intentará aumentar a súa eficacia en ataque, e poder desta forma seguir coa boa xeira de resultados. En definitiva a convocatoria será a seguinte: Jorge na porta, Vare e Chap para as posicións defensivas, Pani e Yago para as ofensivas e Davo como ese valioso comodín que está a ser indispensable ante o continuo baile de actores nas convoctatorias do Matiz. Son baixa, por tanto, os xa comentados Emi e Pablo, Quique quen segue ó outro lado do charco e Xmon que se segue recuperando da súa torcedura de nocello.

Ante esta convocatoria tan axustada onde o equipo tan só conta cun cambio para afrontar todo o partido será indispensable que o equipo manteña o gran nivel dos últimos partidos e que saiba xogar coa paciencia que lle está caracterizando este ano. Se noutros anos os derradeiros minutos de cada partido eran un auténtico suplicio para os nosos que non paraban de perder puntos neses intres, agora os finais dos partidos se están transformando nos mellores minutos do noso equipo, onde consegue con paciencia e traballo matar os partidos e incluso facerse con vantaxes cómodas no marcador. O equipo segue a ser dos equipos menos goleados (o segundo menos goleados detrás dun Vanesma que parece estar noutro nivel ó do resto dos equipos da categoría) e está a mellorar os seu números ofensivos onde xa leva 22 goles (sendo o cuarto máis anotador neste apartado). Polo tanto será chave saber manter esa solvencia defensiva e tratar de aproveitar as ocasións de gol que de seguro rematarán por aparecer.

O escenario non podía ser mellor, o moderno pavillón de Navia, un pavillón propicio para facer un bo quecemento e para que os nosos estean dende o primeiro momento conectados ó partido, e que non regalen nin un so minuto ó rival, para que desta forma se poida sumar a sexta vitoria da temporada e a cuarta consecutiva. Tras dous partidos consecutivos como visitante o equipo volve a recuperar o rango de equipo local.

Xa o saben o domingo ás 16:00 horas todos ó pavillón de Navia! un magnífico plan para unha fin de semana sen liga!. Imos que nos Imos! Imos MATIZ VIGO!