viernes, 8 de febrero de 2013

Obxectivo: Parar a Hemorraxia. DCM Vs Piedrajoya

Moi bos días queridos lectores

Tras moito tempo de inactividade do blog do DCM, volvemos a darlle uso para dar cobertura ó que vai a ser un dos partidos máis importantes do que vai de campionato para o DCM, xa que ten ante si a obriga de parar a hemorraxia de puntos acumulada nas derradeiras xornadas, e que ten levado ó equipo a descender dende a quinta posición até postos de descenso, onde empata a puntos co rival de esta semana o Piedrajoya.

O equipo DCM'ista se presenta a este partido tras fracasar no seu asalto ós equipos da zona nobre da clasificación. Se ben o equipo chegaba ó Tourmalet da liga con unha boa situación ligueira e enchidos de moral, pouco a pouco tanto a situación ligueira como a moral dos nosos se foron apagándo co paso dos minutos. O Tourmalet comezou non demasiado mal, xa que o equipo era quen de empatar, ante ate o de aquela intratable Decoraciones Jesús Cao, porén nese partido se deixaría ver un dos graves problemas que levou o equipo á posición ligueira na que actualmente se atopa, que é a de postos de descenso a segunda división. E é que o partido contra o Decoraciones Jesús Cao comezaría moi positivamente para os nosos, xa que obterían unha renda de 0-2 no comezo do partido, pero nos derradeiros instantes do partido o equipo aqueixaría esa inseguridade de estar loitando contra un equipo grande e tras ser acurralado polo rival nos minutos seguintes cedeu dous puntos. Nos seguintes partidos, e salvo a avultada derrota contra o lider (El Rincón del Poucho), a tónica seguiría sendo a mesma, coa diferenza de que tan so se obtivo un punto máis, nun partido que o equipo tiña gañado ate a última xogada e na que o equipo contrario xogaba cunha desestructurada estratexia de porteiro xogador que o equipo non foi quen de aproveitar. Noutros dous partidos perdería os seus compromisos no derradeiro minuto e incluso na última xogada nun partido no que o equipo tiña dous goles de vantaxe a falta de dous minutos.

Estes paus nos derradeiros minutos viñeron a baixar a moral dos nosos, que xa debilitados na clasificación, se enfrontaban a dous equipos da zona media baixa da clasificación, intentando recuperar os réditos obtidos e sumar uns puntos que lle permitiran afrontar o final da primeira volta e a segunda, cunha certa tranquilidade. Poren o equipo mostrouse incapaz de obter un resultado positivo, e caeu derrotado 4-1 contra o Moho, nun partido no que o equipo DCM'ista tivo 5 minutos negros na primeira parte onde encaixou 3 goles, e 6-3 ante o Parquets Eloy nun partido no que foi por diante no marcador ate en dúas ocasións (1-0 e 2-1).

Por iso chegou o momento de concienciarse, de que o equipo entenda da importancia dos puntos desta fin de semana, de perder o equipo quedaría tocado moralmente, e aínda que queda moita liga, comezaría a por en seria cuestión a permanencia do equipo nunha división, que recordemos, custoulle ó equipo DCM'ista 5 anos alcanzar, e o momento de dar o do de peito para intentar salvar esta situación, e non facer que 5 anos de inversión tan so deran 2 de gozo. O nivel competitivo da primeira división e superior ó da segunda, xa que todos os partidos son igualados, e sería unha pena perder a categoría por unha mala xeira que emborcase ós nosos nunha dinámica onde non son quen de adiviñar a fórmula para a victoria.

Polo tanto dende aquí arengamos ós nosos para que o sábado ás 18.00 h, no campo do Calvario, saian enrabietados, defendan con intensidade e ataquen con soltura, que xa que este ano os horarios non están a ser favorecedores para ver ó Celta, que polo menos o equipo faga que esa perda do partido se compense coa obtención dos 3 puntos na táboa clasificatoria. Polo tanto o equipo terá que dar o 100% para obter os 3 puntos, ante un equipo o Piedrajoya, que non pasa polo seu mellor momento, ó non ter nada que ver a súa clasificación actual, empatado co DCM coa que tiña o ano pasado nos postos máis sobranceiros da categoría.

Para este partido, onde o equipo debe saír concentrado dende o minuto un, e ate o minuto 50, para evitar minutos de perda de intensidade, e onde o único que debe importar, non debe ser nin o rival nin o árbitro nin nada, senón só o xogo que este a despregar ó equipo, o adestrador contará en principio con tódolos membros do plantel, polo que o equipo debe aproveitar este feito, para conservarse coa maior frescura ó longo de todo o partido. Polo tanto o equipo contará con Jorge para a portería, Vare, Davo, Xmon e Chap para a parcela defensiva, e con Emi, Yago, Pani e Pablo para as posicións ofensivas. Con estes 9 xogadores, cos que o ano pasado conseguiu o equipo salvar a categoría con cerca folgura, enfrotarase mañá ás 18.00 no calvario, en medio do entroido e do partido do Real Club Celta de Vigo, o Deportes Carlos Miguel nun partido clave para saír canto antes dos postos de descenso, e recobrar unha boa dinámica de resultados que lle permita chegar ó vindeiro tourmalet do campionato cunha certa marxe de manobra.

Polo tanto, dende aquí dar todo o noso ánimo ó equipo, e que no partido de este fin de semana, saiamos todos concentrados 100% no partido, porque de ser así seguro que obtemos a tan necesaria victoria que faga para a sangría de puntos á que estamos a facer fronte nos derradeiros partidos.