martes, 29 de mayo de 2012

"Orgullosos do esforzo” NovoVidal 6-2 DCM

Con tan só 5 xogadores (e dous deles tocados) desputou o DCM a penúltima xornada de liga ante un dos mellores equipos da liga segundo os analistas.

Jorge, David (que remataría mancado), Vare, Pablo e Emi que arrastraba problemas da semana anterior, deixaron na pista todo o que tiñan. Fixeron un encontro correcto en defensa e crearon ocasións de perigo en ataque. Pero a efectividade rival e sobretodo a superioridade física do NovoVidal decantaron o encontro.

A primeira parte foi bastante igualada en número de ocasións, pero os dcmistas erraron as súas (creadas tras moito insistir, e é que a maioría de ataques quedaban en nada ante a superioridade física dos defensas de NovoVidal que tirando de corpo impedían os regates dos dianteiros Dcmistas)  e NovoVidal aproveitou as que creou, todas elas boas xogadas nas que tiraban paredes abrindo o esférico a un lado do campo e servían o pase para empurrar dende o punto de penalti (o cansazo non permitía ós dcmista seguir todos os desmarques). Así, chegábase cun 3-0 ó descanso.

Na segunda metade seguíu a mesma tónica. O DCM non se rendeu e continuou traballando arreo para chegar preto da área rival. Por desgraza, chegaba o 4-0 nunha acción desafortunada, na que un centro dende a banda sen destinatario acababa nas redes de Jorge. Nestes segundos 25 minutos, os defensas de NovoVidal comezaron a chegar tarde ás anticipacións de esférico, e xa non roubaban o esférico limpamente aproveitando o seu físico, senón que existiron múltiples contactos (sempre dentro da deportividade) non asubiados por un Muñiz que permitíu demasiado. Aínda así, Emi fíxose forte neses contactos e Pablo tirou de casta e desatascou algo ó DCM logrando marchar por primeira vez e en máis dunha ocasión do seus defensores, creando superioridades en ataque e boas ocasións.
Pablo faría o 4-1 de falta directa e intres despois o 4-2 que daba algo de emoción ó partido.
David caía entón mancado e limitábase a defender como boamente podía.
Mereceu o DCM algún dobre penaltie pero como diciamos o colexiado deixou xogar demasiado.
O cansazo fixo mella e NovoVidal sentenciou o encontro con dous novos goles.

Gran traballo destes 5 fantásticos e a pensar xa no derradeiro partido ante ParquetsEloy.