sábado, 28 de noviembre de 2009

Cumio da Terceira "C"

Moi boas queridos lectores. Con máis retraso do habitual por motivos profesionais chega hoxe a previa do vindeiro partido do DCM, o que lle vai enfrontar mañá contra o Bar Kuvi, o antigo Grupo Donno, Cafetería Europa ou Cafetería Bohemia.

O DCM chega ó partido cun bo sabor de boca tralo solvente partido firmado fronte ó Acerón, onde os nosos, sen facer grandes alardes, foron quen de prantexar un partido moi serio e conseguir gañar o partido sen demasiados atrancos, salvo nos minutos que seguiron ó gol do Aceron, onde o equipo amarelo tivo as súas opcións de empatalo partido. Agora toca por segunda xornada consecutiva verse as caras cun vello coñecido da terceira división grupo "C", un Bar Kuvi que o ano pasado firmou unha gran temporada e rematou como segundo clasificado tras gañar ós nosos no derradeiro partido, onde todo sexa dito, os nosos fixeron un partido moi pobre, quizáis sabedores de que xa tiñan no peto o campionato ligueiro.

Ambos equipos teñen protagonizados nestes anos bos enfrontamentos entre eles, e onde nunca houbo un claro favorito. O primeiro ano na ida o DCM gañaba a un cafetería Bohemia que arrancaba con moitos probelmas na táboa clasificatoria, porén, na segunda volta os DCM'istas inmersos nunha mala segunda volta, perdían o partido fronte ó Bohemia. Pola súa banda o seguinte ano presenta un balanzo positivo para o Cafetería Europa quen gañou os dous enfrontamentos se a memoria non me erra. Por último na pasada temporada ademáis da xa citada derrota dos DCM'istas na derradeira xornada, na ida foi o DCM quen se impuxo ó Grupo Donno, nun partido épico onde os nosos chegaban ó mesmo coas baixas de Vare, Xmon, Chap e Emi (que tan so puido disputar os derradeiro minutos), polo tanto durante 48 minutos o DCM xogou sen cambios e facendo gala dunha actitude impresionante foi quen de levarse o partido tras unha primeira parte moi efectiva e unha segunda onde o equipo azul dedicouse a aguantala vantaxe.

Para o partido do domingo ás 9:00 horas en Bembrive, Ractkovic Varela contará coas mesmas baixas da semana pasada, xa que Chap segue cos problemas burocráticos con Vide e máis o seguro, e Xmon permanecerá na capital galega o fin de semana. O partido se presenta coma unha boa oportunidade para que os nosos confirmen o bo arranque ligueiro e poñan máis terra de por medio ante un rival dun nivel similar ó seu como é o Bar Kuvi que de momento está a ter algúns problemas de adaptación a categoría. A resposta xa o saben o mañán en Bembrive, onde agardemos que as condicións meteorolóxicas non nos garden unha desagradable sorpresa como no partido de ida da pasada campaña.