domingo, 4 de diciembre de 2011

“Recompensa ó madrugón" DCM 5-2 Wapichi

Balón de osíxeno vital para os Dcmistas o conseguido esta 9ª xornada de liga, nun encontro no que todos os esforzos víronse recompensados con goles que facilitaron moito un compromiso que se prevía moito máis complexo.

Plantexamento correcto, boa actitude e sobretodo anotar goles en momentos fundamentais do partido deron como froito esta vitoria vital.
O Wapichi non foi quen de superar a poboada e colocada defensa dcmista, namentres que os nósos, grazas a un inspiradísimo Pablo que volveu formar parella letal con Quique, sí souberon rachar o sistema defensivo rival para decantar o partido.

E como diciamos os goles chegaron en momentos vitais. O primeiro, nada máis principiar, recuperación en media pista e gol de Pablo, 1-0.
Síntese moito máis cómodo o DCM por diante no marcador e grazas a iso, asentouse no partido, defendeu moi ben e creou boas ocasións de gol.
Transcorrían así os minutos ata que mediada a primeira metade, desafortunada acción de Jorge, quen tras un saque de banda de Wapichi que lanzou directamente a portería, dubidou se deixar entrar o esférico (non é válido o gol de saque de banda) ou detelo, e coas dúbidas rematou por tocar o balón e éste colouse cara a portería por debaixo das súas pernas. Era o 1-1.
Pero Wapichi seguía algo desenchufado, parecía non atoparse cómodo xogando ataques largos, e o DCM apenas lle permitía contragolpes, onde sí son moi perigosos.
Foi entón cando os nósos atoparon o camiño da portería rival. Ben Quique ou ben Pablo caían a banda esquerda ata pegarse á liña de banda, onde recibían o balón da defensa, entre eles tirábanse unha magnífica parede e plantábanse diante do gardamallas rival.
Así chegaría o 2-1 e o 3-1, pero puideron ser máis. O segundo foi de Quique e o terceiro de Pablo xusto antes do descanso, noutro minuto vital.

O 3-1 era un resultado perigoso para o segundo tempo. Quedaba moito partido e a vantaxe era moi curta. Pero todo saíu a pedir de boca no comezo do segundo tempo.
Nada máis saír, combinación perfecta entre Quique e Pani, e éste último marcaba un fantástico gol que tiraba por terra todo o falado polos rivais no descanso, 4-1.
E por se iso fose pouco, máis de cara poríase o encontro cando Pablo tiraba un desmarque e recibía o pase en longo de Vare, que lle chegaba en bote, permitíndolle conectar unha fermosa bolea que significaba o 5-1 e o seu primeiro hattrick co equipo, noraboa!
Soubo entón o DCM xogar os minutos seguintes, finiquitando de todo o encontro. Sen apenas conceder ocasións, deixaron transcorrer os minutos en campo rival, conseguindo continuos saques de banda e de esquina que levaba ó partido a súa recta final. Con todo decidido, Wapichi tentou maquillar o resultado, momento no que se lucíu Jorge con dúas grandes intervencións, pero o rival o lograba na última xogada de encontro, 5-2.

Vitoria vital para o DCM xusto antes do parón festivo. Recompensa ó madrugón de Chape, Xmon, Vare, Jorge, Pani, Pablo e Quique, gran partido rapaces! Tres puntos e moi boas sensacións ante un rival da zona alta. Agora a descansar coa tranquilidade que trae unha nova vitoria.
Despois visitaremos ó todopoderoso Hannover, co regreso de Emi, para rematar este fantástico ano 2011.